Preiplanten

null

Lenders BV is een internationaal opererend bedrijf met teeltlocaties in Marokko, Portugal en Kessel (Limburg). Onze preiplanten zijn leverbaar van week 8 tot en met week 33. Door onze jarenlange ervaring en nauwe samenwerking met voorlichtingsinstanties en teeltadviseurs zijn we in staat onze klanten kwalitatief uitstekende uniforme preiplanten te leveren.

Bij ons heeft u de volgende keuze uit preiplanten:
Vanuit Marokko: week 8 t/m week 18 (of op aanvraag eerder)
Vanuit Portugal: week 13 t/m week 21
Uit onze kas: week 9 t/m week 20
Uit onze tunnels: week 21 t/m week 24
Vollegrond: week 24 t/m week 33

 

Preiplanten uit Marokko

Sinds 2001 telen wij preiplanten in Marokko. Wij starten jaarlijks in november met de voorbereiding en het zaaien van uw preiplanten. Het klimaat zorgt ervoor dat u vanaf week 8 een preiplant krijgt geleverd die in uitstekende conditie is voor een goede weggroei na het uitplanten.

Door de lange daglengte, de grote hoeveelheid zonlicht, de hoge temperaturen en de opkweek in de buitenlucht zijn de Marokkaanse preiplanten perfect voor de vroegste teelt. De planten zijn dik, stevig en uniform en hebben een goed ontwikkeld wortelstelsel. Dit zorgt met name voor een zeer goede weggroei na het planten.

Naast de losse preiplanten leveren wij ook Super Seedlings vanuit Marokko. Dit zijn sterke groeikrachtige planten opgekweekt in tunnelkassen. Deze planten zijn leverbaar van week 8 tot en met week 16.

De planten worden met de hand in Marokko geoogst en zorgvuldig verpakt: rechtop in houten kisten met voldoende ruimte voor ventilatie. Daarna worden de planten terug gekoeld in een professioneel koelhuis en klaargemaakt voor transport naar Nederland: Vier dagen na het oogsten zijn de planten ter beschikking in Nederland.

Preiplanten uit Portugal

U kunt bij ons ook kiezen voor preiplanten vanuit Portugal. Op onze teeltlocatie beschikken wij over tunnelkassen voor levering van planten in week 13/14. Daarnaast telen wij planten in de vollegrond. Van hieruit kunnen wij u preiplanten leveren vanaf week 14/15.

De grote hoeveelheid zonlicht en de hoge temperaturen in Zuid-Europa zorgen voor stabiele, stevige en groeikrachtige planten. De planten worden gerooid en direct terug gekoeld in een koelhuis. Van hieruit vindt het transport naar Nederland plaats. Slechts 2/3 dagen later kunt u over uw preiplanten beschikken.

Preiplanten uit Kessel

Vanuit onze teeltlocatie in Kessel kunnen wij zowel vroege preiplanten uit de kas en tunnels leveren als planten uit de vollegrond voor uw herfst- en winterprei. Vanaf 2000 telen wij in onze 1 hectare grootte verwarmde kas 2, 3 en 4 cm perspotplanten en Super Seedlings. De kasplanten zijn krachtig, uniform en flexibel in plant- en oogstplanning. Ze zijn leverbaar vanaf week 9 tot en met week 20.

Om in uw teelt een juiste aansluiting te krijgen tussen preiplanten uit Portugal en uit onze moderne verwarmde kas met de vollegrond planten leveren wij in de overbruggingsperiode planten uit plastic tunnels. Deze worden met zorg geteeld en kunnen wij u leveren vanaf week 21.

Om u een kwalitatief en uitstekend uniform product te garanderen worden in de vollegrond teelt de planten direct na het zaaien afgedekt met acryldoek. Hierdoor is de overgang tussen tunnelplanten en vollegrond planten meer geleidelijk en kunt u een optimaal product leveren richting uw afnemer.

Zoals u ziet is van begin tot einde al onze aandacht volledig gericht op een optimale opkweek van uw preiplanten.

Rassen preiplanten

null

Door onze jarenlange ervaring en samenwerking met zaadproductiebedrijven en teeladviseurs kunnen wij u adviseren welk ras voor u het beste is. U kunt altijd contact opnemen voor een gesprek.

Nunhems
Shafton Krypton
Duraton Megaton
Belton Nunton
Poulton Longton
Lexton Linkton
Pluston Aylton
Chiefton Harston
Ronton Flexiton
Sureton Laston
Bejo
Rally Bowler
Curling Batter
Climber Keeper
Darter Defender
Surfer Jumper
Walker Kicker
Seminis
Gostar Likestar
SV3225 SV3274
Kinstar Copernicus
Lucretius Volta
Enza
Chinook Comanche
Oslo Cherokee
Navajo
Hazera
Autora Stromboli
Vigora Isadora
Novisem
Impala (NOV 2649) Falcon (NOV 6322)
NOV 7494
Rijk Zwaan
Floccus Nebulus
Volutus Radiatus

Andere rassen op aanvraag.

Wilt u meer informatie over onze preiplanten?